Business Blauwdruk: Vind Product, Publiek & Poen

Van idee naar plan!

4 live online sessies, via Zoom. Maximaal 6 personen per groep. Een mix van workshop en coaching om jou te helpen om van idee naar online inkomen te gaan met de Business Blauwdruk, een ondernemingsplan op 1 A4-tje.

Business Blauwdruk Workshops

Droom jij ervan om zelfstandig online geld te verdienen? Misschien wil je je hobby bekostigen of bouw je aan een online imperium?

In deze serie van 4 online sessies, doe je de kennis en vaardigheden op om zelf een realistisch beeld te krijgen in de haalbaarheid van jouw idee. Dat doe je door de Business Blauwdruk te maken. Je leert hoe je een onderwerp vindt, de doelgroep te onderzoeken en je wordt je bewust van verschillende verdienmodellen die het internet biedt. Zo geef je jezelf het beste handvat voor een goede start.

Programma

Het programma bestaat uit 4 live, online sessies in kleine groepjes en een ontspannen, persoonlijke sfeer. In een mix van workshop en coaching ontwikkelen we de ideeën van de deelnemers. Dat doen we samen door theorie te leren, bestaande online voorbeelden te analyseren en elkaars vragen en ideeën te bespreken.

Workshop 1: Ideeën vinden en valideren

Deze eerste workshop helpt je ontdekken wat je zou kunnen doen om online inkomen te gaan verdienen. Hoe jouw werk eruit zou kunnen zien en of dat iets is dat je ook ziet zitten. We bekijken een aantal voorbeelden van mensen die online inkomen verdienen met hun kennis en ervaring.

Workshop 2: Doelgroep research

Nu je een idee hebt voor jouw product of dienst, leer je hoe je online onderzoek kunt doen naar een potentiële doelgroep. Via bestaande online communities leer je jouw potentiële klanten al kennen, nog voordat je iets hebt geïnvesteerd in je bedrijf. Je ontdekt zo ook waar kansen liggen om die doelgroep iets van waarde te bieden, waarvoor ze bereid zijn om jouw te betalen.

Workshop 3: Online bedrijfsvormen en verdienmodellen

Er zijn ontzettend veel manieren om geld te verdienen, maar ze hebben allemaal 1 ding gemeen: je biedt jouw klanten altijd iets van waarde. In deze workshop leer je over de belangrijkste online verdienmodellen. Vervolgens pas je die kennis toe op jouw idee en doelgroep uit de voorgaande workshops.

Workshop 4: Jouw Business Blauwdruk!

In de laatste workshop kun je jouw business blauwdruk presenteren en krijg je feedback van de groep. Zo heb je zelf geleerd om een beeld te krijgen bij wat je gaat aanbieden, aan wie en hoe je daarmee geld kunt verdienen. En als je wilt kun je daarna naar de KvK en aan de slag.

Werkwijze

Ontspannen en interactief. Dat is hoe de online sessies zijn. Omdat we in kleine groepen werken, is er veel ruimte voor jouw vragen en ideeën. De deelnemers hebben vaak heel uiteenlopende achtergronden. Dat zorgt voor een inspirerende sfeer, want zo komen er vragen en perspectieven voorbij waar je zelf aan gedacht zou hebben. Jouw inbreng is dus niet alleen welkom, maar ook noodzakelijk om jouw eigen idee te vormen.

Daarnaast krijg je in begrijpelijk taal uitleg over zaken als doelgroep research en verdienmodellen. Bovendien bekijken we samen voorbeelden online om het geleerde in praktijk te brengen.

Wanneer?

Dit zijn de data voor de komende reeks. Er is ruimte voor 6 deelnemers in deze serie, zo blijft er voldoende ruimte voor ieders ideeën en vragen.

“Serie 2” – September/Oktober 2022

LET OP: Je kunt je niet meer aanmelden voor de “Serie 2” hierboven. Deze training wordt, bij voldoende inschrijvingen, in het najaar nog een keer aangeboden. Meld jezelf hier aan voor de wachtlijst. Zodra de volgende reeks data bekend is, kunnen mensen op de wachtlijst zich als eerste aanmelden.

Kosten

Alle prijzen inclusief 21% btw. Wanneer je een KvK inschrijving hebt, kun je de btw terug krijgen van de belastingdienst.

Aanmelden

Op dit moment is de inschrijving gesloten. Je kunt jezelf wel aanmelden voor de wachtlijst. Zodra de data voor de volgende serie bekend zijn, krijgen de mensen op de wachtlijst de kans om zich in te schrijven, voordat de inschrijving openbaar wordt.